Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Важлива інформація для юридичних споживачів

August 31, 2020

Шановні споживачі!

         На вимогу чинного законодавства, АТ «Херсонобленерго» впроваждує застосування кваліфікованого електронного підпису ( далі КЕП) при здачі «Звіту про покази приладів обліку за розрахунковий період».

         Для можливості надання звіту, Вам необхідно:

         1. У разі відсутності КЕП, звернутись до одного із акредитованих сертифікаційних центрів для отримання «ключа» КЕП.

         2. Обрати сервіс для підписання звіту ( як приклад: державний онлайн-сервіс https://id.gov.ua).

Блок-схема формування та підписання звіту та акту приймання-передачі

1. Після зазначення показників в особистому кабінеті юридичного споживача АТ «Херсонобленерго» та натиску «1.Зберегти показники», Вам необхідно:

  • 2. Сформувати звіт по показникам:
  • обрати місце на комп’ютері для збереження звіту;
  •  накласти електронний підпис ( на прикладі: державний онлайн-сервіс https://id.gov.ua), у разі використання якого натисніть " 3. Підписати звіт за допомогою КЕП"
  • після накладання КЕП на файл звіту на комп’ютері споживача буде створено файл з підписом (за звичай за розширенням *.p7s)

- в персональному кабінеті АТ "Херсонобленерго" натиснути кнопку  4.Вкласти підписаний звіт, додати підписаний звіт та  коментар, після чого натиснути кнопку  [Підтвердити показники]       

У разі відсутності КЕП, можливе надання відсканованого звіту з підписом споживача, що прирівнюється до електронного підпису ( відтворення підпису за допомогою засобів механічного або іншого копіювання).     

                   Для цього необхідно:

 1. Підписати  та направити до найближчого відділення АТ “Херсонобленерго” Додаток 4 “Споживач-ОСР-онлайн” ( направляється разом з інструкцією) до         Договору споживача про надання послуг з розподілу ( https://ksoe.com.ua/statics/web/files/payment_consumer.pdf ).

  2. В обумовлену договором дату, внести показники.

  3. Сформувати звіт по показникам,  надрукувати та підписати його

  4. Натиснути кнопку  [Вкладання підписаного звіту по показникам] ,  додати відсканований підписаний звіт та  коментар, після чого натиснути кнопку  [Підтвердити показники]

         Додатково повідомляємо, що у разі відсутності підписаного звіту, фактичний обсяг споживання за розрахунковий місяць буде визначено за середньодобовим обсягом споживання (відповідно до п.8.6.5 ККОЕЕ).

Алгоритм підписання акту приймання-передачі.

         Для можливості підписання акту приймання передачі, перейти на вкладку “Документи”, завантажити акт, зберегти, підписати ( за допомогою КЕП або  засобів механічного або іншого копіювання) та вкласти, натиснувши “Вкладення підписаного звіту”.

 

Дякуємо за співпрацю. З повагою Адміністрація АТ "Херсонобленерго"

                                                                                                                         

                                .

 

 

 

Нагору